Банкеръ Daily

Общество и политика

Конкурс за есе ще класира млади изследователи за експедиция на Витоша

Ученици от 9 до 18 години могат да участват в изследователска експедиция в Природен парк „Витоша“ тази есен на 19 и 20 септември. За целта обаче трябва да участват и да впечатлят в конкурс за есе на тема "Аз съм изследовател", обявен от Националния природонаучен музей (НПНМ) при Българската академия на науките.

Наградените участници ще бъдат общо 20, като кандидатурите ще бъдат оценявани в три възрастови групи: от 9 до 12 години; от 13 до 15 години; и от 16 до 18 години.

Есето трябва да дава отговори на следните въпроси: 

1) За какво са ни необходими изследователите днес?
2) Как виждам себе си като изследовател?
3) Ако имам неограничени финансови и организационни възможности, какво, къде и как бих изследвал/а?

Писмата с есета се очакват на адрес [email protected] до 15 юни 2020 г. Резултатите ще бъдат обявени на 15 юли на страницата на Националния природонаучен музей при БАН, а при възможност, наградите ще бъдат връчени на официална церемония в музея в края на лятото.

Конкурсът се посвещава на колегата ни Боян Петров, допълват от НПНМ.

Експедицията ще се проведе с базов лагер хижа „Червената шапчица“ под ръководството на учени от БАН – специалисти по насекоми, птици, прилепи, влечуги и растения, с които младите изследователи ще имат възможност заедно да наблюдават, обменят информация и фотографират дивата природа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във