Банкеръ Daily

Общество и политика

Конкуренти на Нинова оспорват избора й за лидер на БСП

Анкетна комисия, която да разследва провеждането на първия пряк избор за лидер на БСП ще поиска Красимир Янков. Той беше един от конкурентите на Нинова при избора на нов председател, който тя спечели убедително. 

Ще предложа нарочна комисия, която да разгледа работата на ЦИК и всички подадени жалби. ЦИК обявяват около 50 жалби, но те са може би над 1000 с тези, подадени по места, заяви Красимир Янков.

Остро се изказа и един от големите опоненти на Нинова в БСП - Георги Гергов.  "Смятам, че тази победа ще я победи. Ако ме разбирате правилно”, каза Гергов.

Филип Попов напомни, че при избора  е имало над 67% активност, а над 81% от гласовете са за Корнелия Нинова  "Това е достатъчно красноречиво. Партията е мобилизирана”, коментира  Попов.

Таско Ерменков пък призова за единство. "Считам, че оттук нататък единственото нещо, около което трябва да се обединяваме, това е волята на тези хора, които гласуваха, над 67 процента от членовете на БСП, да бъде претворена и от ръководството на партията за една по-добра и по-просперираща България, за да няма разединение. Разединение на партията има в ГЕРБ. Там бягат от партията", каза Ерменков. 

Очаква се на заседанието да бъде направен и отчет на парламентарната група на "БСП за България". В дневния ред на е заложен и отчет на депутатите в Европейския парламент.

Националният съвет ще приеме и резолюция срещу проявите и настъплението на неофашизма и неонацизма в Европа. 

Ще бъде обсъдена и политическа декларация на 50-ия конгрес на БСП за развитието на партията, както и приоритетите на нейната политика.

Това е последното заседание на Националния съвет на БСП в този състав. На предстоящия конгрес на партията ще бъде избран нов Национален съвет и новото тясно ръководство с председател Корнелия Нинова. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във