Банкеръ Daily

Общество и политика

Концесионерите да намалят цените на чадърите, предложи кабинетът

Изменението на съответния концесионен договор се оформя чрез сключване на допълнително споразумение с министъра на туризма, в срок до 10 дни от получаване на уведомлението.

Служебното правителство реши да предложи на концесионерите на морски плажове на днешното си заседание да намалят през летния сезон размера на единичните цени на плажни принадлежности - чадъри и шезлонги.

 Министерският съвет ще отправи предложение до концесионерите за намаляване на размера на цените на предлаганите от тях чадъри и шезлонги спрямо максималните цени по договор. В случай, че такива не са определени, ще се изчислява спрямо предлаганите цени през 2019 г.

За целта концесионерите, които искат да приемат предложението, следва да поемат задължение да намалят цените на плажните принадлежности в диапазон от 50% до 100%. Ако го направят, концесионното им възнаграждение или плащане ще бъде намалено с процент, равен на изложения от тях в изрично уведомление до министъра на туризма. Изменението на съответния концесионен договор се оформя чрез сключване на допълнително споразумение с министъра на туризма, в срок до 10 дни от получаване на уведомлението.

Намаляването на концесионното възнаграждение или плащане, извършено в съответствие с намалението на цените на плажните принадлежности, ще се прилага само ако за периода от сключване на допълнително споразумение за изменение на концесионния договор до 1 октомври концесионерът е предоставял чадъри и шезлонги на цени, които са не по-високи от определените с допълнителното споразумение.  Както и в случай, че за неизпълнение на това условие няма установен ред в концесионния договор или в допълнително споразумение.

Намаленият размер на концесионно възнаграждение или плащане за 2021 г. следва да бъде заплатен от съответния концесионер в срок до 30 ноември. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във