Банкеръ Daily

Радан Кънев:

Комитетът зад Радев е странен сбор от несъвместими личности

Радан Кънев

Евродепутатът Радан Кънев изложи аргументите си, свързани с Инициативните комитети на тримата основни кандидати за президент. "Защото един кандидат не е просто конкретен човек, той е и отражение на общността, която го издига и подкрепя. За партийния кандидат това е партията, която го издига. А за независимия - Инициативния му комитет", коментира Кънев на страницата си във Фейсбук.

"Комитетът на действащия президент Радев не е изненада. Той е - според мен несръчен - опит да бъде олицетворено националното единство. Резултатът е странен сбор от несъвместими личности, от безспорни интелектуалци и успешни кметове, до ортодоксални комунисти, антиваксъри, антиевропейски представители на руската Пета колона и втръснали на всички чичковци от Държавна сигурност", пише евродепутатът и добавя, че е показателно, че бъдещата формация на Кирил Петков и Асен Василев е представена от напълно неразпознаваеми лица, а партията на Станислав Трифонов - от двама от най-видните си депутати.

"Не мога да видя избора си в тази компания. И смятам, че тя е, в този си вид, под нивото на самия Румен Радев и тепърва ще го тегли надолу, а няма да му помага в кампанията", смята Кънев.

"Комитетът на проф. Герджиков изобилства от гербаджийски партийци, спорни лица от миналото ни и откровени опортюнисти, все хора, които биха подкрепили всяка кандидатура на Борисов и биха повтаряли всеки "слоган", подаден от щаба. Те не ме интересуват. Има обаче безспорно уважавани личности от интелектуалните и академичните среди. Хора, към които съм изпитвал, а и в бъдеше ще изпитвам респект и дори възхищение. Не мога да приема обаче Стокхолмския синдром, по силата на който вярват, че победа на ГЕРБ може да бъде победа над силовия едноличен подход, простащината и крадливата некомпетентност, както заявяват публично. Борисов е човекът, който наложи едноличната власт и простащината като печеливш политически модел у нас, който насади крадливата некомпетентност като норма по високите етажи на администрацията. И той нито може, нито иска да се промени", коментира Радан Кънев.

Накрая той предупреждава "ако проф. Герджиков изгуби тази кампания, ще загубите Вие. Борисов ще Ви отритне, ще Ви се подиграва, ще се гаври с искрените Ви усилия. Ако обаче спечели - победата ще бъде еднолично за Бойко. И той ще я отпразнува в обичайния си просташки стил..."

Facebook logo
Бъдете с нас и във