Банкеръ Daily

Общество и политика

Комитетът, издигнал Радев, очаква победа още на първи тур

Инициативният комитет, който издига за втори мандат Румен Радев и Илияна Йотова, внесе в Централната избирателна комисия 4275 подписа за регистрация на двамата кандидати. Лидерите на комитета очакват двойката Радев-Йотова да спечелят вота още на първия тур.

"Твърдо убедени сме, че преди 5 години избрахме достоен и смел президент. Бихме искали да имаме такъв президент и в останалите пет. Радев застана до своя народ, когато той излезе на площадите и поиска една по-справедлива България. Радев води много битки за нас, наш ред е да застанем зад него сега. Никой  не може да направи нищо сам, ние с колегите заставаме зад Радев и Йотова, вярваме им и им желаем успех", коментира пред журналисти в ЦИК журналистката и един лидерите на Инициативния комитет Анна Заркова. 

Комитетът даде заявка да води позитивна кампания, без хвърляне на компромати. При атаки от конкурентите обаче щели да отвръщат.

"Радев и Йотова обединиха българите в борбата за справедливост. Те показаха и показват, че един политик може и трябва да бъде държавник. Те изпълняват най-висшия човешки дълг – работа за родината” , посочи психиатърът Цветеслава Гълъбова.

Диригентът Йордан Камджалов на свой ред акцентира, че България повече от всякога има нужда от стабилност, имаме нужда от хуманен президент и хуманност в българското пространство изобщо.

Политическите формации, които са заявили подкрепа за Румен Радев и Илияна Йотова са БСП, "Продължаваме промяната", "Има такъв народ" и "Изправи се, ние идваме".

12 октомври е крайният срок, в който партиите и коалициите могат да регистрират кандидатпрезидентските си двойки и да предадат подписките, които са събрали. Три дни по-късно - на 15 октомври официално ще бъде открита предизборната кампания за изборите за президент и нов парламент.

Facebook logo
Бъдете с нас и във