Банкеръ Daily

Общество и политика

Kомитет издига Волен Сидеров за кмет на София

След публикации в медиите за подкрепа на Йорданка Фандъкова от страна на "Атака" за предстоящите местни избори в София, с лидера на партията Волен Сидеров се свързаха множество граждани и членове на партията с искане той да бъде издигнат за кандидат-кмет на столицата. Все още няма информация за това дали лидерът на атакистите ще приеме кандидатурата.

Вчера той определи Фандъкова като най-подходящият кандидат за кмет на София. По негови думи било редно партията му да подкрепи ГЕРБ, тъй като двете формации продължават да са коалиционни партньори въпреки "комплексарските опити на Симеонов и Каракачанов да изключат "Атака". "Да, има какво да се критикува в София, но това става с присъствие в съвета, а не отвън. Ние ще се борим за силна листа, ако се налага ще имаме и кандидат за кмет", каза още Сидеров.

За информацията, че ВМРО също се канят да издигнат свой кандидат за кмет той допусна, че това ще бъде "вечният Джамбазки, който само за патриарх не са предлагали още". Лидерът на "Атака" бе категоричен, че ако воеводите излязат със собствена кандидатура, това ще е удар срещу коалиционния им партньор ГЕРБ.

Припомняме, че през юли председателят на атакистите посочи, че  обмисля да се кандидатира за кмет, след като дни преди това и лидерът на “Воля” Веселин Марешки даде заявка, че ще играе за поста. Тогава бе посочено, че програмата на "Атака" ще се състои от две основни точки - забрана на гей парадите и ревизия на това как се харчи бюджетът на столицата.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във