Банкеръ Daily

Общество и политика

Комисията за ревизия привиква министри и шефове на предприятия

Парламентарната комисия за ревизия на предишното управление реши да извика утре за изслушване министрите на енергетиката и на регионалното развитие в оставка, директорите на държавните предприятия „Булгартрансгаз“, „Автомагистрали“ и председателя на Управителния съвет на агенция „Пътна инфраструктура“.

От ГЕРБ упрекнаха председателя на комисията Мая Манолова за внезапното ѝ посещение в „Булгартрангаз“ миналия петък, което Манолова мотивира с търсене на документи за строежа на българския участък от газопровода „Турски поток“.

Според депутата Маноил Манев Манолова е извършила „нахлуване“. „Нов вид парламентарна практика – рекетьорство, предизборна групировка. Това реализирахте вие в петък“, каза той.

От своя страна Манолова оправда действията си. „От истеричния начин, по който бранят „Булгартрансгаз“ и шиканирането, бойкотирането на комисията и представянето на документи, разбираме колко сме били прави с това посещение“, заяви Мая Манолова, която е председател на парламентарната комисия за ревизия на предишното управление.

Facebook logo
Бъдете с нас и във