Банкеръ Daily

Общество и политика

Комисията "Манолова" вика 7 институции заради сведенията на Илчовски

Комисията по ревизията ще изслуша днес седем институции относно действията, предприети от тях, по свидетелствата на земеделския производител Светослав Илчовски, представени в комисията в 45-ото Народно събрание.

Изслушването на институциите е първа точка в заседанието на комисията днес от 17:00 ч. в зала „Запад“, на пл. „Народно събрание“ № 2.

За изслушване са поканени министърът на земеделието, финансовият министър, министърът на правосъдието и вътрешният министър. Покани са изпратени и до ръководствата на Комисията по финансов надзор, Националната агенция по приходите, и ДАНС.

Втора точка за заседанието е сигнал за нарушения в държавното дружество „Бул Био“. По сигнала са извикани земеделският министър и ръководството на Изпълнителната агенция по лекарствата.

Като трета точка ще бъде разгледан сигнал за доставки на храна за УМБАЛ „Света Марина“ - Варна и репресивни действия от страна на ОДБХ – Варна. По сигнала са извикани представители на Министерството на здравеопазването, БАБХ и УМБАЛ „Св. Марина“ в гр. Варна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във