Банкеръ Daily

Общество и политика

Командирът на ВВС ген. Димитър Петров e с COVID-19

Командирът на Военновъздушните сили (ВВС) ген. Димитър Петров e заразен с коронавирус. Това е потвърдил в телефонен разговор за bTV министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Военният министър си е направил един тест за COVID-19, който е отрицателен.

"В петък, на празника на ВВС, бяхме заедно с командира на Военновъздушните сили и други колеги. И тъй като съм бил в контакт с ген. Петров, по препоръка на шефа на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски до втория тест в четвъртък-петък съм под карантина", е уточнил Каракачанов.

В събота ген. Петров не се е почувствал добре и се е изследвал за коронавирус. В неделя е излязъл положителният резултат и е предупредил всички, които са били в контакт с него по време на празника.

В петък на празника на ВВС присъства и президентът Румен Радев.

Контакт със заразен с коронавирус е причината Радев да прекрати предсрочно посещението си в Талин. Това стана ясно от публикация във Фейсбук на президента на Естония Керсти Калюлайд.

По-късно от президентството съобщиха официално: "Президентът Румен Радев няма контакт с лице с установен към конкретния момент положителен резултат от тест за коронавирус. По време на посещението на държавния глава в Талин на българската делегация не е налагана карантина. Още на първия ден от пристигането на българската делегация в Талин на президента Румен Радев е направен тест за коронавирус, който е отрицателен."

Facebook logo
Бъдете с нас и във