Банкеръ Daily

Йорданка Фандъкова:

Количествата газ за "Топлофикация" и транспорта са гарантирани до края на май

Нужните количества природен газ за компаниите "Топлофикация София" и за автобусите на "Столичен автотранспорт" са гарантирани до края на месец май, информира кметът Йорданка Фандъкова.

През пролетните и летните месеци потребяваното количество газ от „Топлофикация София“ е почти три пъти по-малко в сравнение с нуждите през отоплителния сезон и това дава голяма степен на сигурност, че необходимите количества ще бъдат осигурени от други доставчици, посочва столичният кмет.

"Разговарях с директорите и на "Булгаргаз", и на "Булгартрансгаз". Информацията е, че цените за май месец ще бъдат по-високи. "Топлофикация" и "Автотранспорт" разработиха резервни планове, защото специално за "Топлофикация" първата стъпка това е да се намали температурата на водата, а втората стъпка е да премине на мазут, което изобщо не ми се иска да стигаме до това", допърни тя.

"Разговарях и с директора на "Софиягаз", който също е сигурен, че няма да има проблем с доставките за битовите абонати, за детските градини, болниците и училищата, което също е много важно за нашия град", каза още столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във