Банкеръ Daily

Общество и политика

Коледно посещение в Дома на ветераните на културата и изкуствата

Заместник-министърът на културата Румен Димитров посети Дома на ветераните на културата и изкуствата в столицата. Домът е държавен културен институт, второстепенен разпоредител към Министерството на културата, заради което по традиция живеещите в него получават поздравления и коледни подаръци от името на министър Боил Банов.

Тази година творците получиха книги, а възпитаници от Националното училище за танцово изкуство към Министерството на културата им припомниха младостта и радостта от контакта с публиката със специална програма. Мариус Донкин - директорът на Народния театър „Иван Вазов“ - им обеща възможността безплатно да гледат представление по избор в националния културен институт. При заявен интерес творците ще могат да посетят безплатно и други културни събития, увери ги заместник-министърът Румен Димитров.

Директорът на Дома Галина Алтимирска сподели пред заместник-министъра, че институцията й трябва да се справя с различни битови проблеми, като например с остарялата електрическа инсталация в коридорите и стаите. Димитров пое ангажимент в най-скоро време да намери решение. Освен това по настояване на творците той ще обмисли варианти как да могат редовно да посещават медицински прегледи, да имат постоянна връзка с интернет и не на последно място - да бъдат абонирани за различни периодични издания.

Припомняме, че миналата неделя в Съюза на българските журналисти се организира специален благотворителен базар в подкрепа на творците от Дома на ветераните на културата и изкуствата. В основата на идеята бяха водещата на „Нощни птици“ Искра Ангелова, актрисата Кристина Янева, сценографката Марина Янева и актьорът Десислав Звънчаров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във