Банкеръ Daily

Иван Демерджиев:

Който се съмнява в резултата от наркотестовете, да поиска кръвна проба

Всеки, който се съмнява в резултата от тестовете за наркотични вещества, може да поиска кръвна проба. Така министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев отговори на критиките на синдикатите в МВР, според които тестовете са неточни.

"Тези тестове, на които се подлагат служителите, които управляват МПС, са същите тестове, на които се подлагат всички български граждани. Както добре знаят нашите служители, решаващ при съмнение е резултатът от кръвната проба. Така че,  всеки който се съмнява в резултата от теста и гражданин и служител, може да поиска кръвна проба", заяви служебният вътрешен министър.

Помолен за коментар на думите на главния прокурор Иван Гешев, че има ръст на битовата престъпрост, Иван Демерджиев заяви, че това е опит да се дискредитира работата на служебното правителство.

"Това, което правим ние в момента е да поддържаме ред и сигурност във всички различни направления, в това число и по отношение на битовата престъпност. Няма повишаване на нивата на битовата престъпност и подобни апели са неуместни, защото създават излишна паника сред гражданите, без да има причина за това", каза той.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във