Банкеръ Daily

Манолова към Борисов след изявлението му за нова конституция:

Кой ви написа речта, г-н Борисов? Пеевски, ДПС? Кой?

Питам Борисов кой му написа речта днес за промяната в конституцията? Пеевски, Маджо, приятелският кръг, Домусчиев? В България при Борисов от 10 години мафията си има държава и хазна, а сега вече явно иска да си има и конституция. Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ” Мая Манолова във видео-обръщение към премиера по повод изявлението му, че предлага нова конституция и ще си подаде оставката, ако бъде свикано ВНС.

120 депутати трябва да внесат проект за конституция, между два и пет месеца трябват, за да бъде гласуван този проект, после да се приеме със 160 гласа и след това - още три месеца, за да се насрочи Велико Народно събрание.

"Откъде ще ги вземете, г-н Борисов? С кого се разбрахте? С  ДПС, с БСП? С кого се разбрахте да съберете тези 160 гласа? Защо лъжете българските граждани, опитвайки се да си спечелите политически време? Позор, Борисов!", казва още Манолова.

Предложението на Борисов тя нарече „прах в очите на хората, позорно действие, при което премиер, загубил доверието на гражданите, се опитва да си удължи политическия живот за сметка на българската конституцията и Велико народно събрание".

„Вчера видяхме Борисов как употреби Народното събрание и се скри зад депутатите, днес ни предлага да гледаме как ще употреби Великото народно събрание. В отчаян опит да се спаси, ще употреби и българската конституция”, каза още Манолова.

По думите й Борисов „вече не е човекът, който може да предлага нова конституция", тъй като легитимността му е напълно изчерпана.Такава може да се подготви и приеме само от нов легитимно избран парламент.

Иначе Манолова е „за“ нова конституция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във