Банкеръ Daily

Общество и политика

Кой стои зад номинацията на Габриела Козарева?

Премиерът Бойко Борисов не даде еднозначен отговор на въпроса чия е номинацията на Габриела Козарева за шеф на Агенцията по вписванията. Козарева бе назначена в понеделник, като наследи на поста Зорница Даскалова, която пък подаде оставка заради срива на Търговския регистър. 

Пред журналисти в парламента Борисов заяви, че едва днес се е запознал с Козарева. От думите му се разбра, че Габриела Козарева е била предложена от малкия партньор в управлението - "Обединени патриоти". Премиерът не поясни дали тя е от квотата на "Атака" и препоръча на журналистите да питат Волен Сидеров. 

"Когато имаш коалиционно правителство, имаме разписани отговорности по назначаването на длъжностни лица. И това ми беше подадено. Аз не мога сам да ги назначавам. Не е и редно. Мисля, че ще се справи", коментира още Бойко Борисов. 

От изказването му се разбра също така, че в министерствата, оглавявани от ГЕРБ, зам.-министрите и шефовете на агенции се назначават по предложение на коалиционния партньор. 

От февруари до 20 август Габриела Козарева бе начело на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, където бе назначена от икономическия министър Емил Караниколов. Преди това е била заместник-министър на спорта. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във