Банкеръ Daily

Александър Симов:

Кой ще носи отговорност, ако Борисов се върне при скорошни избори

"Не слагам знак за равенство между ГЕРБ и "Има такъв народ", но феноменът е същият". Това заяви пред БНР Александър Симов от БСП, депутат в 44-ото Народно Събрание и избран за народен представител в 45-ия парламент.

По думите му появата на партията на Слави Трифонов е нещо преживяно няколко пъти в политическата история. "Същия филм го гледахме с НДСВ, с ГЕРБ, а сега и със Слави Трифонов", отбеляза той.

Симов заяви, че през последните 4 години БСП е била "единственият борец срещу ГЕРБ", но е наказана от избирателите, защото те "мразят Прехода и всичко, което се случи през него". Според него социалистите имат слаб резултат на изборите и защото са подценили "медийния разказ" за БСП като партия, която се разкъсва от интриги и хората в нея са се хванали за гърлата. 

"Представителите на вътрешната опозиция в БСП водят битка не срещу Корнелия Нинова, а срещу реформата, която тя направи в партията", смята той.

Според него сега не е моментът за оставката на лидерката на социалистите, защото: "В момента пред България стои въпросът дали ще има ново управление, или ще влизаме в спиралата на нови избори". 

Александър Симов изказа мнение, че всички са подложени на "хипнотична упойка", че служебният кабинет е разрешението. "Той трае два или три месеца и не мисля, че ще има възможността, за да извърши необходимите реформи, които да разрежат тумора ГЕРБ и да го отделят от държавата. Затова е необходимо правителство с по-дълъг хоризонт, примерно 1 година, за да свърши тази работа", обясни социалистът.

Той беше категоричен, че има заблуда, че Бойко Борисов е сразен. "Да, той е ударен, но не е унищожен докрай и само чака момента, за да се завърне триумфално", подчерта Симов.

Според него бързи предсрочни избори ще са на живот и смърт за ГЕРБ и уточни: "Те имат ресурсите, имат властта, имат фабриката. Кой ще понесе отговорността, ако Борисов се завърне на бял кон?".

Прогнозата на Симов е за по-добро представяне на БСП на следващите парламентарни избори.

Facebook logo
Бъдете с нас и във