Банкеръ Daily

Общество и политика

Кой ще е новият социален министър?

Бисер Петков

Действащият заместник-министър на образованието Деница Сачева най-вероятно ще наследи Бисер Петков на поста социален министър.

Петков подаде оставка в понеделник, която моментално бе приета от премиера Бойко Борисов.

Бисер Петков аргументира решението си с невъзможността да намали напрежението сред протестиращите родители на деца с увреждания.

Те обаче приеха новината за оттеглянето му негативно, а някои измежду тях настояха Петков да бъде върнат начело на социалното министерство. В противен случай някои майки се заканиха да поискат оставката на цялото правителство.

Според запознати и сегашният заместник-социален министър Зорница Русинова е сред вариантите за наследник на Бисер Петков. 

Русинова заемаше този пост във второто правителство на Бойко Борисов, след като партията АБВ оттегли подкрепата си към тогавашния кабинет и Ивайло Калфин оваканти креслото. 

Към момента обаче Сачева е фаворит за позицията. Тя започва кариерата си именно в Министерството на труда и социалната политика, работила е в НЗОК и здравното министерство. През 2016-2017 г. беше зам.-министър на труда и социалната политика.

  

Facebook logo
Бъдете с нас и във