Банкеръ Daily

Общество и политика

Когато Караянчева получи одобрението на над 2 млн. българи, тогава да коментира президента

Когато Караянчева получи одобрението на над 2 милиона българи, тогава да коментира президента. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред в Русе в отговор на журналистически въпрос как ще коментира думите на Цвета Караянчева, че Румен Радев е неин беквокал.

"Всеки има право на мнение. Въпросът е колко тежи то. Нека Цвета Караянчева, Бойко Борисов или който искате от ГЕРБ, се яви на пряк, мажоритарен избор пред народа. Ако получат подкрепата на два милиона шейсет и три хиляди тридесет и двама българи, колкото получи президентът Радев, да ги коментираме. Сега просто ще е загуба на време", отбеляза лидерът на БСП.

Нинова обаче посочи, че друго я е разтревожило вчера от изказването на Караянчева и от това на Борисов днес.

“Какво младо поколение българи искаме? Те говорят пред младежите на ГЕРБ срещу президента, срещу лидера на опозицията, нахъсват ги с агресия и отрицание и нито дума за образование на младите, за заетост, за младите семейства и децата. Обръщам се към тези млади хора: вие сте избрали да членувате в партия ГЕРБ. Това е ваше право. Вие сте свободни хора. Но мислете как да се решат проблемите на вашето поколение", каза Корнелия Нинова.

"Ето, ние сме в Русе. Стоя до Пенчо Милков - ваш набор, умен, честен, енергичен, кандидатът ни за кмет. И не обсъждаме нито Караянчева, нито Борисов. Чертаем планове как Русе да стане икономически център на Североизтока и неговите три деца, и на русенци децата да живеят тук добре", подчерта Нинова.

Попитана за разцеплението на ГЕРБ в Русе, тя отговори: “Техните проблеми са си тяхна работа. В други партии не се месим. Борисов да се оправя".

Facebook logo
Бъдете с нас и във