Банкеръ Daily

Арман Бабикян за коалиционно споразумение с ИТН:

Когато има 1 крачка напред, 2 назад, вече искаш писмен ангажимент

Натискът не е добър начин за водене на разговор. Надявам се, че е въпрос на неопитност и аргументите са по-скоро в сферата на грешките отколкото на зла умисъл. Това каза Арман Бабикян от "Изправи се БГ" Ние идваме!" пред Нова телевизия по повод предстоящите преговори в "Има такъв народ" и напрежението между парламентарните сили.

„Аз правя избори от 1994 година. Ако трябва, ще ида още веднъж. Въпросът е какво се променя. Аз ще ви кажа какъв може да бъде резултата. Има партии, които са били във властта, и те са се облагодетелствали по законен начин – чрез субсидиите. Има партии и като нас, които имат само джобни пари. Изборите изтощават. Да видим кой иска това изтощаване“, допълни той.

Бабикян коментира възможността за подкрепа от страна на ИБГНИ за потенциален кабинет на ИТН: „Ние не сме взели решение дали да подкрепим. Ако вътре видим хора които не биха ни харесали. Другото, което ще ни демотивира, е, ако видим прекрачване на червените линии – ГЕРБ и ДПС – или ако не видим съвпадение по приоритетите“.

Той каза още, че вече има желание от страна на ИБГНИ за коалиционно споразумение. „Когато има една крачка напред, две назад, вече ти се иска да имаш писмен ангажимент“, посочи Бабикян. Депутатът беше категоричен, че не познава Пламен Николов.

„Ще разчитаме на това дали тези хора са почтени“, каза още той. Пиарът заяви, че няма опасност да останат в опозиция, а нарече „самообслужване“ поведението на ИТН.

Facebook logo
Бъдете с нас и във