Банкеръ Daily

Общество и политика

Когато една партия е в опозиция, тя използва това време да подреди дома си и да се подготви за следващата битка

S 250 a15fe5d0 1674 476f a980 949e620592e7

„Най-сериозният проблем, с който се сблъскваме в последните години, е проблемът с кадрите и тяхната мотивация”. Това заяви в Сухиндол заместник-председателят на БСП Кирил Добрев. По думите му десетте години опозиция, а на места и доста повече, са довели до липса на мотивирани и политически подготвени хора.

"Ако трябва на нещо да посветим следващия мандат, то това е – да намерим и подготвим хора - от кмет на най-малкото населено място, до министри”, подчерта Добрев. Той добави, че ако продължава тази тенденция, няма да има никакво значение кой за какъв пост е номиниран, тъй като всички са изправени пред риска да няма кой да ги избира.

„Известно е, че когато една партия е в опозиция, тя използва това време да подреди дома си и да се подготви за следващата битка – програмно, организационно и кадрово”, каза Кирил Добрев. Той припомни, че изборите са само след една година. "Тази отчетно-изборна кампания и следващата една година, сме длъжни да си подредим дома”, допълни Добрев.

Според него липсата на реализация силно демотивира партийните членове и симпатизанти и то точно онзи среден ешалон, който липсва на БСП. Кирил Добрев постави въпроса за мандатността и несъвместимостта на постовете  – мерки, които той лично подкрепя, но стои въпросът дали приложени заедно, не поставят БСП в кадрови вакуум.

Facebook logo
Бъдете с нас и във