Банкеръ Daily

Татяна Дончева за скандала с Асен Василев:

Когато аджамиите влязат в игрището на политиката, стават контузии

Всички бизнесмени, които са народни представители, знаят, че те водят дела срещу някого за неуредени сметки или някой друг води дела срещу тях. Така Татяна Дончева от "Изправи се БГ! Ние идваме!" коментира скандала, разразил се днес в парламента по повод фалирала фирма на служебния министър на финансите Асен Василев и кражба на интелектуална собственост. 

Той бе пряко атакуван от председателя на "Има такъв народ" Тошко Йорданов. Поводът бе, че "Демократична България" и ИБГНИ настояват в бъдещия кабинет да има фигури от сегашната временна власт.

„Не гледайте на това като сензация във връзка с морала на един министър. Моля ви, разбира се, да дадете отговор на обществото, но спокойно и с оглед на фактите, защото когато аджамиите влязат в игрището на политиката, стават контузии“, каза пък Дончева на служебния премиер Стефан Янев, който също беше в парламента.

Той отговори, че Асен Василев може сам да се защити, ако прецени.

А коментарът на финансовия министър в кулоарите на Народното събрание бе лаконичен:

"Всички дела съм си ги спечелил в съда в Ню Йорк. Няма никакви проблеми. Това дело е от 2013 година. Това, което мен силно ме притеснява, е защо изведнъж, след като три пъти ме каниха за министър - сега изведнъж решиха, че съм силно проблемен. Според мен се вижда една много дълга ръка на една много координирана атака на ДПС и Тошко Йорданов".

Facebook logo
Бъдете с нас и във