Банкеръ Daily

Общество и политика

Коалицията на патриотите се разпадна официално

Коалицията на „Обединени патриоти“, която се състои от партиите ВМРО, НФСБ и „Атака“ официално се разпада. Това заяви пред БТВ депутатът Славчо Атанасов от НФСБ.

Славчо Атанасов добави, че все още не е ясно дали всяка от трите партии ще подпише индивидуално споразумение с ГЕРБ. Все пак той намекна, че НФСБ и ВМРО ще продължат да работят съвместно. От думите му стана ясно, че "Атака" е изключена от коалицията, а депутатите й от парламентарната група. Народните представители от ВМРО и от НФСБ нямало да се съобразяват и да търсят общи решения с партията на Волен Сидеров.

„Стигна се до решение, че така повече не може да се продължава и на практика от днес се разделяме. Раздялата с „Атака“ вече е факт“, категоричен беше Атанасов.

"Стигна се до извод, че не може повече да сме "орел, рак и щука" и да не даваме добри послания към българското общество. Това беше неизбежно. В крайна сметка, когато партньорите в една коалиция не работят добре, си вземат довиждане", посочи той.

По-рано през деня лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов обяви, че малката коалиция е под въпрос. „Вярно е, че така коалицията не може да продължава. Всъщност, тя от няколко месеца не съществува. Няма диалог, има саботажи, има атаки от страна на един от лидерите в коалицията срещу останалите две политически формации. Има изказване на откровени лъжи и обидни квалификации. Така няма да продължава, аз в такава коалиция няма да участвам“, обясни Каракачанов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във