Банкеръ Daily

Общество и политика

Коалицията на патриотите не може без "Атака" според Симеонов

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов призова коалиционните си партньори от "Патриотичния фронт" да загърбят личните си отношения и да си вършат работата. На въпрос на журналисти в парламента дали от коалицията може да се изключи "Атака", той отговори, че "Патриотичният фронт" се състои от три партии, което означава, че без "Атака" не може.

Симеонов коментира, че няма промяна в отношенията между коалиционните партньори и че тази обстановка на упреци, обвинения и противопоставяне не му допада. Той също така сподели, че скоро не се очертава провеждането на Коалиционен съвет. Председателят на НФСБ подчерта, че от 2017 г. призовавал колегите си от трите партии да изпълняват програмата, под която са се подписали и да не позволяват личните им отношения да им пречат.

"Искам да направим преглед на програмата за управление", каза междувременно вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов в ефира на Нова телевизия.

На въпрос дали има механизъм, по който лидерът на "Атака" Волен Сидеров да бъде изключен от "Обединени патриоти", Каракачанов подчерта, че не е негова работа да коментира това, но всеки, който иска да се реализира самостоятелно, има правото и избора да го направи.

Припомняме, че преди дни в телевизионно интервю Волен Сидеров критикува остро ВМРО относно резултата на партията на изборите за Европейски парламент.  Според ВМРО надвишават в пъти партийната субсидия, като главният им разход е за застъпници. Сидеров бе категоричен, че не е поздравил Каракачанов след изборите, защото не желае да подкрепя една измама.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във