Банкеръ Daily

Петър Москов:

Коалицията между ГЕРБ, Реформаторите и Патриотичния фронт е напълно възможна

Коалиция между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт е абсолютно възможен вариант за бъдещо управление. Това стана ясно от думите на Петър Москов от формацията пред Нова телевизия. Коментарът му идва след продължилите вчера шестчасови консултации с ГЕРБ за съставянето на ново правителство, които обаче така и не доведоха до споразумение между двете формации.
"На вчерашните преговори никой от блока и от ГЕРБ не е имал за цел кадрови решения, разпределяне на министерски или други постове", увери Москов. Според него няма как преди да е уточнено каква политика ще провеждат тези министри да се говори за конкретни назначения.

Зам.-председателят на ДСБ обясни, че основната част от разговорите е била свързана с това да бъде постигнат консенсус около управленските приоритети на ГЕРБ. „Явно е, че ГЕРБ е най-голямата политическа сила и че основно върху неговата програма може да бъде градено бъдещо мнозинство. Около управленските приоритети ние имаме практически 100% покриване с два или три наистина дълбоко специфични детайла”, подчерта той.

Според него основателното притеснение на ГЕРБ е за начина на взимане на решения в Реформаторския блок. Затова Реформаторите възнамеряват да изпратят документ на ГЕРБ, в който ще разкажат за цялата последователност и начина, по който се вземат решенията в блока. "Ще отстраним тези основателни съмнения на ГЕРБ, като подхождаме конструктивно по този въпрос", увери Москов. Той допълни, че според него няма реален проблем пред постигането на общ политически модел, както и че Реформаторите ще направи нужното, за да сведе притесненията на ГЕРБ до нула за това, че блокът не е надежден политически партньор.

Реформаторите очакват следващо развитие на преговорите с ГЕРБ.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във