Банкеръ Daily

Огнян Минчев:

Коалицията ИТН-БСП набира скорост

Политологът Огнян Минчев.

На Слави Трифонов Асен Василев му бил прекалено ляв - защото Слави бил бизнес ориентиран... Румен Гечев май ще му дойде по мярка достатъчно десен - възможната коалиция ИТН-БСП набира скорост. Това написа политологът Огнян Минчев на страницата си във Фейсбук. 

"А вие внимавайте! Досега двете бедствия са връхлитали върху ни поотделно и независимо едно от друго. Виденов и Гечев - във властта, а Слави - в шоуто. Сега ще ни връхлетят заедно, с обединени сили. Чума и ураган, пожар и земетресение по 7-ма степен на Рихтер... Това е на път да се случи с подкрепата на ГЕРБ, които се готвят благородно да напуснат пленарна зала при налитането на двойното бедствие. Всеки, който служи на принципа - "Колкото по-зле, толкова по-добре (за мен)" ще се разочарова горчиво и ще отиде да плаче в ъгъла заедно със силите на мира и прогреса, които ни уверяваха - "Абе дай да го махнем, пък после ще видим..." Ох, не беше лошо да го махнете, ама да можехте да видите "после-то" предварително... Боже, навремето Василий Българоубиец оставил поне по един едноок на сто ослепени. Как се случи така, че да се съберем само кьорави...?, пише Минчев. 

В понеделник заместник-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов разкри, че политическите ръководства на „Изправи се БГ! Ние идваме!”, „Демократична България” и БСП ще получат покани за срещи, на които да ги запознаят със структурата и състава на проекта им за Министерски съвет.

В петък изтича 7-дневният срок, в който ИТН трябва или да предложи за гласуване състав на кабинет, или да върне мандата на президента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във