Банкеръ Daily

Общество и политика

“Коалиция за България” ще участва в европейските избори

Върховният административен съд оставя без разглеждане жалбата за името на „Коалиция за България“ и оставя правото ѝ да участва в европейските избори. Това каза зам.-председателят на ПП АБВ Владимир Маринов по време на пресконференция на партията.

Той отбеляза, че „Коалиция за България“ e минала през решението на ЦИК за регистрация, но въпреки това са се намерили организации, които са обжалвали това решение. „Върховният административен съд оставя без разглеждане жалбата за името на политическата коалиция „Коалиция за България“ и оставя правото ѝ да участва в изборите. Ние нямаме други мотиви с какво да докажем правотата си“, добави зам.-председателят на ПП АБВ.

Припомняме, че АБВ и още 6 формации обявиха, че ще се явят на изборите като „Коалиция за България. Формацията ще бъде председателствана от лидера на АБВ Румен Петков.

Партиите, участващи в „Коалиция за България“ са ПП АБВ, ПП „Обединен блок на труда Български лейбъристи”, Политическо движение „Социалдемократи”, ПП „Движение за социален хуманизъм”, ПП „Българска левица”, ПП „Българска партия Либерали”, ПП „Възраждане на Отечеството”.

От своя страна БСП ще подаде жалба в съда относно правата за името "Коалиция за България".

Facebook logo
Бъдете с нас и във