Банкеръ Daily

Общество и политика

Коалиция между ГЕРБ и Патриотите не би издържала, смята Марешки

Математически и програмно коалиция между ГЕРБ и Патриотите не би издържала. Още никой не е потърсил партията им за разговори и добави, очаквам след срещите с БСП и ДПС да се седне на една маса и с „Воля”. Това коментира Веселин Марешки в студиото на Би Ти Ви. 

"Очаквам конструктивен диалог и предстои да докажа, че партията е позиционирана в политическия център-дясно, което ни прави естествен партньор", обясни той. Марешки посочи за другата си партия, че не е имал право да я закрие и сега съдът ще го направи. „Воля” предстои да бъде проверена, тъй като някой от учредителите й е бил такъв и на друга партия", коментира той.

Разследването за дъмпинг на цените на горива бизнесменът посочи, че е било част от черна кампания, направена за очернянето на „Воля” и целяща да отврати хората да гласуват. По думите му е постигнала ефекта си.

Марешки коментира и данните за монопол върху данъчните складове на горива. Той сподели, че му е било отказвано да складира свой горива, тъй като нямало капацитет. Решението на КЗК, че няма картел на пазара на горива, той обясни с това, че явно е имало обмен на информация между служители, от които не зависи ценообразуването.

Facebook logo
Бъдете с нас и във