Банкеръ Daily

Общество и политика

КНСБ съжалява за оставката на Бисер Петков

Ръководството на КНСБ изразява своето дълбоко съжаление за решението да бъде освободен досегашният социален министър Бисер Петков. За синдиката тое е бил отговорен, диалогичен и  много професионално подготвен в сферата, която ръководи.

"Конфедерацията на независимите синдикати в България изразява своята благодарност към Петков за съдържателното социално сътрудничество, уважителното отношение към ангажиментите и отговорностите на синдиката като защитник на интересите на работеща България и за всичко, което беше постигнато във времето на неговото управление. Ръководството на КНСБ желае на Петков здраве и много успехи и удовлетворение в бъдещото му поприще и се надява, че със своята експертиза той ще продължи да бъде полезен на обществения дебат по въпроси със социален характер", се казва в изявление на синдиката.

В позицията се казва също, че естествен прерогатив на премиера е да си подбира хората, на които ще разчита в изпълнението на политическата програма на управляващите. Но статутът на министър на труда е особена позиция, за която добрият тон, взаимно уважение и духът на партньорство, по дълбокото убеждение на Конфедерацията, налагат и предварителни консултации и изслушване на представителните социални партньори, доколкото и те имат определени отговорности в социалната сфера.

Конфедерацията на независимите синдикати посреща с надежда, претенции и големи очаквания новоизбрания министър на труда и социалната политика –  Деница Сачева и пожелава на нея и на целия й екип. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във