Банкеръ Daily

Общество и политика

КНСБ ще помогне на семейството на загиналия работник в "Арсенал"

КНСБ ще помогне на семейството на загиналия работник в "Арсенал" АД. То ще получи еднократна помощ от 1000 лв., а детето на мъжа ще взима ежемесечна стипендия до завършване на средното си образование чрез благотворителния фонд на КНСБ "Проф. д-р Желязко Христов", създаден да помага на деца на загинали работници, съобщиха от КНСБ. 

Днес бе съобщено, че един човек е загинал и един е обгорял при възпламеняване в завод 3 на „Арсенал” в Казанлък. 

От КНСБ съобщиха, че ще бъде подпомогнато и семейството на другия мъж, който е пострадал. Ръководството на синдикалната организация е изразило съболезнования на близките на починалия работник и апелира към работодателите в цялата страна, както и към и органите по контрол на безопасност на труда, да завишат своята бдителност, да инвестират в безопасни условия на труд, защото няма нищо по-ценно от човешкия живот.

Благотворителен фонд на КНСБ "Проф. д-р Желязко Христов" подпомага 45 деца на загинали работници. Всяко едно получава ежемесечна стипендия до завършване на средното си образование. На семействата на загинали или пострадали работници пък се отпуска еднократна помощ.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във