Банкеръ Weekly

Общество и политика

КНСБ пак заплаши с протести и напускане на тристранния съвет

КНСБ обяви готовност за радикални действия и протести, ако правителството приеме предложенията на две от работодателските организации за промени в трудовото законодателство.

От синдиката настояват за свикване на тристранния съвет, за да стане ясна позицията на държавата, дали са нужни подобни промени.

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров припомни, че 99 на сто от предложенията на Българската стопанска камара и Българската търговско-промишлена палата за промени в законодателството са скандални, като даде за пример идеята за орязване на годишния отпуск след майчинство и премахването на възнаграждението за клас и прослужено време.

От синдиката ще проведат разяснителна кампания сред работниците относно тези предложения и от тях ще зависи какви действия ще се предприемат.

Възможни са протести или срещу организациите вносители на промените, или срещу правителството и подкрепящите го партии, ако се съгласят с предложените мерки, обясни Димитров.

По думите му от реакцията на правителството ще зависи и оставането на КНСБ в Националния съвет за тристранно сътрудничество.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във