Банкеръ Daily

Общество и политика

КНСБ организира курс за безопасно връщане на работното място

КНСБ ще предоставя на работещите специални препоръки и съвети за безопасно връщане на работа. Сред тях е алгоритъм за действие, ако човек с Covid-19 е бил на работното си място.

Консултацията ще се получава безплатно на специално създадена от синдиката онлайн платформа за обучение. Началото на дистанционния курс е 3 юни, като той е безплатен за всички заети лица.

„Всеки един от работниците или служителите трябва да бъде запознат със съответният план за действие, което би трябвало работодателят да изготви. Докато се чака медицинската помощ трябва да се знае държавното лице какво трябва да направи за съответните санитарни помещения, ако е необходимо”, коментира пред БНР националният секретар по безопасност и здраве при работа на КНСБ Огнян Атанасов.

По думите му след като вече  РЗИ даде съответните предписания, дали ще дойде медицинска помощ на място или трябва лицето да бъде откарано в лечебното заведение се налага дезинфекция на етажа, на който е било това лице. „Всеки един от работниците и служителите трябва да получат съответните инструкции, които РЗИ ще им даде“, допълни Атанасов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във