Банкеръ Daily

Общество и политика

КНСБ настоява 50-те лева месечно към пенсиите да бъдат до края на годината

КНСБ даде положителна оценка на представените вчера от правителството допълнителни социално-икономически мерки. Според лидера на синдиката Пламен Димитров до края на година да бъдат предприети още мерки за подпомагане, независимо от тяхната цена.

КНСБ настоява действието на мярката "60 на 40" да бъде удължено след септември, пенсионерите да получават по 50 лева към пенсиите до края на годината и да бъде разширен обхватът на хората, които получават помощи за отопление през зимата. По последни данни на КНСБ издръжката на живота на човек от 4-членно домакинство е 626 лева на месец.

"Издръжката на живота през второ тримесечие на лице от 4-членно домакинство 626 лева, с лек спад на необходимите средства за издръжка, с около 3 лв. спрямо декември миналата година и с около 13 лв. на 4-членно домакинство в размер в момента на намаление, имам предвид, спрямо декември миналата година в размер на 2 504 лева. Основната причина, сигурно се сещате, е намалението на цената на газа", коментира Димитров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във