Банкеръ Daily

Общество и политика

КНСБ иска бързо съставяне на стабилно правителство

КНСБ настоява за бързо съставяне на стабилно правителство, за да бъдат завършени реформите в съдебната система, здравеопазването и в другите сектори, важни за развитието на страната. Това се посочва в позиция, приета от Координационния съвет на КНСБ.

"Най-големият приоритет е председателството на ЕС от началото на 2018 г. Тук трябва да формулираме ясно нашите приоритети - в интерес както на една засилена европейска интеграционна политика, така и в интерес на българското общество - за икономически и социален напредък. Също така са необходими своевременни обсъждания на бюджет-2018 със социалните партньори....Националната програма за реформи е в процес на актуализиране и подготовка. Считаме, че тя трябва да очертае в оперативен порядък изключително важни мерки и действия в сферата на икономиката, пазара на труда, социалната политика и законодателство - като отговор на специфичните за страната ни препоръки на Европейската комисия", се казва в позицията.

КНСБ настоява за конструктивно, отговорно и ефективно партньорство, възстановяване на ролята и значението на социалния диалог, като всички важни и стратегически действия в икономическата и социалната сфера бъдат консултирани и обсъждани със социалните партньори. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във