Банкеръ Daily

Общество и политика

Книжата и служителите за изборите в чужбина вече са по места

Книжата и командированите служители, които са ангажирани с провеждането на изборите в 70 населени места извън България, вече са пристигнали.

От Външното министерство посочиха, че полагат усилия да не се стига до опашки, каквито имаше при президентските избори през ноември. При случаи, в които български гражданин има затруднения с четенето и писането на български той ще може да получи помощ при попълването на декларацията си. Има опцията и документът да бъде попълнен у дома, но подписан пред очите на комисията от съответната избирателна секция.

"Уверенията, които имаме от дипломатическите и консулските представителства в Турция, които от самото начало на подготовката на изборите са в контакт с местните власти, от турска страна е заявена готовност за осигуряване на порядъка и обществения ред около изборните секции", съобщи Елена Шекерлетова, постоянен секретар на Министерството на външните работи и председател на Работната група в МВнР, ангажирана с организацията на предстоящите парламентарни избори в чужбина във връзка с гласуването в Турция,

Facebook logo
Бъдете с нас и във