Банкеръ Daily

Общество и политика

Кметът на Враца Калин Каменов катастрофира

Кметът на Враца Калин Каменов е катастрофирал на главен път Е-79, близо до Мездра, информира Нова телевизия.

По първоначална информация неспазване на дистанция от страна на градоначалника е довело до лек удар на колата му в движещ се пред нея автомобил.

Превозното средство на Каменов било с изтекъл технически преглед.

За нарушението ще му бъде съставен акт по Закона за движение по пътищата.

И двамата водачи, участвали в катастрофата, са с отрицателни проби за алкохол. 

Калин Каменов е роден във Враца на 19 юли, 1980 г. Възпитаник на Югозападния университет ”Неофит Рилски” в Благоевград, специалност Право. През 2013 г. завършва Българско училище за политика „Димитър Паница“ към Нов български университет. Участник в десетки обучения и конференции на тема правата на децата, социални политики, психология, доброволчество, младежки политики и други.

В последните години е съпредседател на Национален център за безопасен Интернет, национален кореспондент към Съвета на Европа по Програма „Да изградим Европа за и с децата”, а също така и член на комитета по наблюдение към ОПРЧР.

До есента на 2013 г. е председател на обществения съвет към „Фонд за лечение на деца”. В периода 2010-2012 г. е заместник-председател на Държавната агенция за закрила на детето. От 2012 до 2013 г. е председател на Държавната агенция за закрила на детето. Експерт по младежки политики в 42-ото народно събрание.

През 2014 година Калин Каменов заема поста заместник министър на младежта и спорта в служебното правителство на Георги Близнашки, който запазва и в правителството на Бойко Борисов. От 10.11.2015 г. е Кмет на Община Враца.

Facebook logo
Бъдете с нас и във