Банкеръ Daily

Общество и политика

Кметът на Сандански: Нямам нищо общо с хотела на майка ми

Кирил Котев

Кметът на Сандански Кирил Котев коментира в телевизионно интервю, че майка му има хотел, но той няма нищо общо, а и всичко се е случило много преди да бъде кмет. Той заяви това във връзка с изнесената вчера информация от Яне Янев, че Котев има хотел и заедно с бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев, прекарват в града минерална вода и го феодализират.

Котев добави, че не е работил в хотела и не е взимал участие в неговото управление, занимавал се е с друг семеен бизнес, който по негови думи храни 20 души.

''Трябва да погледнем с насмешка на обвиненията на Янев за роднински назначения в общината, защото негови роднини заемат постове, но много преди да стана кмет'', допълни той.

Котев поясни, че разрешението хотел да се захрани с минерална вода не се дава от общината, а водопроводът има всички строителни разрешения, направен е 2007 година и е прокаран за два хотела.

Според него няма конфликт на интереси в работата му, проверяван е и от ДАНС по анонимни сигнали. Неговите роднини не се ползват с някакви привилегии, а ако те трябва да бъдат проверени, ги проверят одитори на общината.

С Александър Манолев кметът се познава от ученическите години, а къщите, които се коментират, се намират извън рамките на парк "Сандански". Котев е виждал Александър Манолев да посещава къщата, за която се говори.

Вчера Яне Янев коментира, че при Манолев ходи ''котилото'' на кмета Котев, което е ''окупирало местната общинска трапеза''.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във