Банкеръ Daily

Общество и политика

Кметът на Перник: БСП е в идейна безпътица, Нинова живее в собствен свят

Кметът на Перник Станислав Владимиров

БСП е в идейна безпътица и в организационна катастрофа. Лидерът на левицата Корнелия Нинова живее в собствен свят, тя си е самодостатъчна. Това заяви кметът на Перник Станислав Владимиров.

От левицата се разграничиха публично от кмета си, след като стана ясно, че той възнамерява да вдигне такса "Смет" в миньорския град и да реформира средствата за култура на Перник.

"От доста отдавна съм в партията, бил съм секретар. Аз съм потомствен социалист – прадядо ми е бил народен представител. Това Корнелия Нинова не го знае. Тя се опитва да печели евтини политически дивиденти", смята Владимиров. По думите му по телевизията на БСП се води кампания срещу него.

"Очертава се една тенденция - хората, които са победили ГЕРБ, Нинова не ги харесва. Тръгна атака към президента Румен Радев, после към мен – през нашата телевизия. Очертава се подмяна на вота на избирателите", посочи градоначалникът на Перник пред БиТиВи.

Той твърди, че нито веднъж не е бил потърсен от ръководството на партията, за да аргументира решенията си като кмет.

"Ще запомним, че БСП отстранява знакови фигури, че изключва партийни хора. Ще запомним Нинова с евтиния пиар, който се опита да направи с коронавирус кризата, с опитите да бъде санитарка. Когато не си искрен и последователен, трудно може да убедиш хората, че си алтернатива", отбеляза Владимиров. "Изпитвам една горчилка, че ръководството не може да потърси елементарен контакт", добави той.

В града се очертава недоволство срещу плановете на кметството да реформира начина на отпускане на пари за култура, както и да закрие част от структурите. Според Станислав Владимиров съкращения ще има, но за първи път се отделят толкова много пари за култура.

"Идеята е бюджетът да е 500 000 лева и на състезателен принцип да има част за финансиране. Различни гилдии са си запазили едни територии и не трябва да променяме нищо. Културата не са заплатите, не са щатните бройки, а духът на всеки един град", изтъкна той.

По думите му промяната е нужна, защото по този начин ще се дават пари за реални проекти. "Със сигурност ще закрием някои щатни бройки, които не носят полза за културния живот", обяви градоначалникът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във