Банкеръ Daily

Общество и политика

Кметът на Пазарджик след акцията: Това е политическа поръчка

Не съм нито първия, нито последния кмет, който е подложен на това. Тук трябва да се направи цирк. Това заяви по повод днешната акция на ДАНС, НАП и МВР в община Пазарджик кметът на града Тодор Попов на брифинг.

По първоначални данни акцията е по разследване за финансови злоупотреби, ощетили общинската хазна. Попов обясни, че проверяващите са изискали от служителите документи, които са публикувани на сайта на общината, като заверени копия от приетия годишен бюджет на община Пазарджик за 2020 г. и отчетите за изпълнението му и годишния финансов отчет за 2020 г.

Той заподозря политическа поръчка. Преди два дни шофьорската му книжка бе иззета за срок от две години, защото той е отказал да бъде тестван за алкохол и наркотици при рутинна проверка на пътя.

"Живея във враждебна среда, откакто съм в местното самоуправление. Мен не са ме обичали нито едните, нито другите. Поради една проста причина – имам най-висока степен на обществено доверие тук. Ако си мислят, че ще им се връзвам на полицейските схеми, дълбоко са се излъгали", заяви той.

Попов добави, че си чака наказателното постановление, което ще обжалва.

"Разбира се, че съм отказвал да давам проби, защото те бяха доста настоятелни в това, защото им знам методите и схемите. Ако им бях дал проба и като те нагласят, че имаш пет промила алкохол в кръвта и наркотици, после ходи се обяснявай, щяха да ме заключат още същата вечер и да ме правят за резил една година", каза още кметът на Пазарджик.

Екипи на ДАНС, НАП и МВР са влезли на проверка в Община Пазарджик около 10,30 часа днес. По непотвърдена информация целта на акцията е проверка за финансови злоупотреби, информира БНР.

Според неофициална информация сигналът е за неправилно изразходване на бюджетни средства. 

От регионалната дирекция на полицията потвърдиха, че се извършва комплексна проверка, но категорично отказват да дадат подробности, тъй като акцията е организирана на национално ниво и оттам трябва да се очаква и официалната информация.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов многократно бе проверяван за финансови злоупотреби през последните години, но до момента нито една проверка не доказа нарушения. Преди дни Тодор Попов остана без шофьорска книжка, след като при проверка на пътя отказа да бъде тестван за наличие на алкохол.

Според служители на общината атаките срещу Тодор Попов имат предизборен характер.

Facebook logo
Бъдете с нас и във