Банкеръ Daily

Общество и политика

Кметът на Павел баня уволни своя заместничка заради партийни междуособици

Кметът на Община Павел баня Станимир Радевски уволни от пост заместник - кмета Милена Паунова. Решението е взето към днешна дата със заповед №7 от 20 август 2019-а годна на основание чл.39, ал.5 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, съобщи БНР.

Става ясно, че зад решението на Радевски формално стоят мотивите, че Паунова е замесена в конфликт на интереси и това не позволява тя да изпълнява длъжността си.

Милена Паунова заемаше поста заместник - кмет на Община Павел баня от 2012 година досега. Тя бе издигната от партийната квота на ГЕРБ.

В началото на месеца се проведе редовно заседание на местните структури на политическата партия, на което бяха гласувани пет варианта за кандидат за кмет на предстоящите местни избори. Сред тях бяха именно Паунова и Радевски.

След това стечение на обстоятелствата ГЕРБ веднага сне доверието си от Радевски като вариант за кандидатурата на партията, заявиха от ръководството на партията.

По този начин вариантите остават само четири, като решението кой да бъде претендентът на формацията ще бъде взето от Изпълнителната комисия в началото на месец септември.

Facebook logo
Бъдете с нас и във