Банкеръ Daily

Общество и политика

Кметът на Несебър се върна на работното си място

Кметът на Несебър Николай Димитров се върна на работното си място след победата на местните избори преди 2 месеца. Той поема задълженията си като кмет на морския град, след като в края на 2019 година беше освободен от ареста. Това се случи, тъй като прокуратурата не е протестирала срещу наложената от Специализирания наказателен съд парична гаранция от 50 000 лева.

Три дни след като от спецобвинението твърдяха, че на свобода разследваният за купуване на гласове Николай Димитров може да извърши друго престъпление, прокурор от Специализираната наказателна прокуратура се съгласи с решението на съда той да излезе на свобода срещу парична гаранция.

Кметът беше задържан още в края на октомври за купуване на гласове.Той спечели от ареста кметската надпревара в морския град, а след местния вот положи клетва с белезници и под конвой.

Днес Димитров беше в кабинета си, но охраната не допусна представители на медиите в общината.

Градоначалникът заяви, че няма да прави изявления. Той уточни, че на първата общинска сесия, когато беше доведен с конвой, за да положи клетва пред общинските съветници и пред жителите на Несебър, които се събраха, за да го подкрепят, е казал всичко най-важно.

Засега не е ясно дали Димитров ще направи структурни промени в общината, нито какви са първите задачи, които ще свърши като кмет.

Председателят на Общинския съвет в Несебър Румен Кулев днес беше в отпуск и е извън града. Кулев каза, че предстои утре да се срещне и да разговаря с кмета.

Независимият кандидат Николай Димитров и още четирима представители на местната власт в морския град бяха задържани в следствения арест преди местните избори. Срещу тях са повдигнати обвинения за купуване на гласове и престъпление против политическите права на гражданите. В момента в ареста все още е само общинският съветник от БСП Петър Тодоров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във