Банкеръ Daily

Общество и политика

Кметът на Монтана едва оцелял след урагана "Ирма"

Кметът на Монтана Златко Живков едва оцеля след урагана "Ирма" при посещението си във Флорида. Той замина за Тампа, за да присъства на дипломирането на сина си Орлин, който завърши музикално продуценство.

„Бях във Флорида, защото всеки баща трябва да бъде до сина си, когато се дипломира. Видях с очите си бедствието "Ирма" и как хората спазват правилата.Само за 24 часа се евакуираха 6 милиона души. Не попаднах в окото на бурята, защото бях в северозападния град Пенсакола, а там Ирма вече беше със силата на тропическа буря”, разказа Живков.

Докато бил там кметът Златко Живков звънял на Джулия Робъртс, за да участва във възстановяването на Флорида след урагана "Ирма". Всички звезди на Холивуд са приемали обаждания в часовете след преминаването на Ирма. Те били събрани в огромен колцентър, а всяко повикване струвало 25 долара.

„Избрах номера на Джулия Робъртс. Исках да говоря точно с нея и така да помогна на Флорида. Не успяхме да се чуем, но дадох лептата си за отнесения от Ирма щат”, каза кметът на Монтана.

След някоколкратно отлагане на полети, кметът Живков се прибра в областния град в събота.

Facebook logo
Бъдете с нас и във