Банкеръ Daily

Общество и политика

Кметът на Батак: Фирмата на сина ми храни 32 семейства

Кметът на Батак Петър Паунов проговори за първи път, откакто през миналата седмица окръжната прокуратура в Пазарджик внесе в съда обвинителен акт срещу него за превишаване на права, с което е ощетил държавата. Всъщност според медийно разкритие фирма, чийто управител е синът на Паунов, е спечелила не една обществена поръчка в общината.

Градоначалникът на свой ред бе категоричен, че не е направил абсолютно никакви нарушения, не е облагодетелствал семейството си и няма намерение да подава оставка.

Паунов твърди, че преди влизането в сила на закона за конфликт на интереси, има няколко обекта, изпълнени от фирма "Престиж", управлявана от сина му, но те са спечелени по законовия ред. По думите му не било странно именно фирмата на сина му да печели, тъй като била единствената на територията на община Батак, която имала абсолютно всички строителни регистрации.

"Ще ви кажа само едно – фирмата храни 32 семейства в Батак", така Паунов на практика отговори пред bTV на въпроса "морално ли е тази фирма да участва в конкурси и да печели".

Оказва се също така, че въпросното дружество "Престиж" е основано от самия Петър Паунов през далечната 1993 г. и е прехвърлена на съпругата му през 2003-а след избирането му за кмет.

Паунов изтъкна, че фирмата е спечелила поръчки не само от общината, а и от две Държавни горски стопанства. Според него обаче това няма връзка с поста му в Общината и семейството му не се е облагодетелствало. Паунов отрече и твърденията, че той е реалният управител на фирмата.

Той няколко пъти повтори, че след влизането в сила на закона за конфликт на интереси фирмата не е вземала поръчки.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във