Банкеръ Daily

Екоминистърът Емил Димитров:

Кметът и Общинският съвет в Русе да поемат отговорност за анализ на качеството на въздуха

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров настоява кметът и Общинският съвет на Русе да поемат отговорност и да обяснят защо не е осигурена мобилна техника за анализ на качеството на въздуха в града.

На брифинг в Народното събрание министър Димитров заяви, че местната управа си прави кампания на гърба на екоминистерството, за да оправдае собственото си бездействие. "Когато сегашният Общински съвет и сегашният кмет правеха бюджета за тази година, която е в момента, при 135 милиона, колко е, защо не предвидиха пари за една станция, защото някой друг трябва да ги купи, някой друг трябва да им свърши работата, някой друг трябва да ги осигури", изтъкна той.

Повод за изявлението му беше това, че вчера на протест срещу поредното обгазяване на Русе беше поискана оставката на министъра. Председателят на Общинския съвет в града Иво Пазарджиев обяви, че Емил Димитров вече не се ползва с подкрепата на ВМРО-Русе.

От своя страна екоминистърът съобщи, че до дни се очаква Община Русе да получи две измервателни станции. Дотогава в града ще бъде изпратена единствената измервателна калибрираща станция, с която министерството разполага. Емил Димитров беше категоричен, че когато се установи кой е източникът на замърсяване, ще понесе тежки санкции.

Facebook logo
Бъдете с нас и във