Банкеръ Weekly

Общество и политика

КМЕТЪТ И ОБЛАСТНИЯТ НА БУРГАС В БИТКА ЗА МЕТРО

Кметът и областният управител на Бургас са влезли в люта битка за 36 дка земя, които немската верига МЕТРО иска да закупи, за да построи поредния си магазин.


Теренът, за който се води спорът, е държавна собственост и затова има документ, обясни областният управител на Бургас Кирил Козаров. Въпреки това кметът Йоан Костадинов е издал акт, с който земите са обявени за общинска собственост. По тази причина решението за водене на преговори с МЕТРО е внесено в общинския съвет, който решава кметът и областният управител да се срещнат.


Разправията е резултат от нестихващата политическа конфронтация в крайморския град. Както е известно, независимо от мнението на жителите на Бургас, сините не изпитват и грам симпатия към Йоан Костадинов.


Не се ли сещате защо Костадинов обяви земята за общинска? За да обере политическите дивиденти от една бъдеща сделка с МЕТРО, заяви за БАНКЕРЪ Козаров. Той съобщи, че е успял да договори с министъра на регионалното развитие и благоустройството Евгени Чачев Министерски съвет да прехвърли на общинския съвет спорните декари за управление. Което означава, че ще бъде преповторено решението на кмета Костадинов. Разликата обаче е, че в този случай победата ще е на областния управител.


Кирил Козаров отрече, че срещата му в края на миналата седмица в парламента с депутата от Бургас и шеф на бюджетната комисия Йордан Цонев е била заради случая с МЕТРО. Според неговите думи г-н Цонев не се ангажира, аз само го информирах за ситуацията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във