Банкеръ Daily

Общинските съветници от "Демократична България" поискаха:

Кметът Фандъкова да бъде изслушана пред Здравната комисия в СОС

Кметът на София Йорданка Фандъкова да бъде изслушана пред Комисията по здравеопазване и социална политика в Столичния общински съвет за мерките за подкрепа на личните лекари в условията на COVID-19. Това поискаха съветниците от групата на "Демократична България" Методи Лалов, Яна Тодоранова и Михаил Паргов.

"На 16 април 2021 г. групата на "Демократична България" в СОС внесе предложение СО да осигури транспорт за доставка на ваксини срещу COVID-19 до кабинетите на личните лекари, но то остана неуважено от страна на кмета, въпреки че те имат нужда от логистична подкрепа. Поради тази причина общинските съветници Методи Лалов, Яна Тодоранова и Михаил Паргов поискаха кметът на Столична община да бъде поканен в следващото заседание на Комисията по здравеопазване и социална политика, за да обясни на общинските съветници каква е причината да не осигури транспорт за доставка на ваксини срещу COVID-19 до кабинетите на личните лекари на територията на СО", пишат от обединението.

И обясняват защо е важно:

"С осигуряване на транспорт за превозване на ваксините, лекарите ще бъдат улеснени значително в грижата си за хората, като по този начин ще се преустанови и унизителното положение висококвалифицирани лица да се редят на опашки пред Столичната регионална здравна инспекция, което отнема от времето, през което извършват същинската си медицинска дейност и в крайна сметка гражданите ще получат по-бързо полагащата им се защита срещу опасния вирус".

 

Вижте пълната версия тук

Facebook logo
Бъдете с нас и във