Банкеръ Daily

Общество и политика

Кметицата на Каварна иска нова процедура за картиране на "Комплекс Калиакра"

Кметицата на Каварна Нина Ставрева иска изцяло нова процедура за картиране на защитената територия в "Комплекс Калиакра". Според нея процедурата по определянето на сегашните граници на защитената зона е била опорочена от самото начало.

"Изключително важен факт е, че не е отразен и начинът на трайно ползване на тези земи, което прави съвсем нереално очертанието на защитените зони. Редица задължителни неща не са направени преди да са сложени очертанията на тези зони", обясни тя пред радио "Фокус". По думите й става дума за чиновническа грешка, която е довела до "ощетяване на над 30 хиляди души в района на Крайморска Добруджа". Ставрева призова "някой да има смелост и в този момент да признае тези грешка".

Градоначалничката сподели, че диалогът между ощетените и екоорганизациите ще бъде труден. Както вече стана ясно, представителите на инициативния комитет "Да спасим Добруджа" и на засегнатите страни няма да присъстват на насрочената среща при премиера Бойко Борисов, която ще проведе на 8 август (вторник).

Facebook logo
Бъдете с нас и във