Банкеръ Weekly

Общество и политика

КЛОНОВЕТЕ НА БИОХИМ ЩЕ КРЕДИТИРАТ ДО 350 МЛН. ЛЕВА

ТБ БИОХИМ започна преструктурирането си съгласно новата организационна схема, приета от управителния й съвет. Акцентът е поставен върху изграждането на регионални клонове, на които ще бъдат делегирани по-големи права и отговорности както при финансиране на гражданите и фирмите, така и при управлението на кредитните портфейли. Те сами ще разработват и реализират своята кредитна политика, ще сключват банкови сделки и ще наблюдават и оценяват класифицираните кредити в съответствие с правилника за кредитната дейност на банката.


Сред големите български градове мениджърите на ТБ БИОХИМ избраха осем, в които ще се разкрият новите регионални клонове. Това са Благоевград, Бургас, Варна, Видин, Велико Търново, Пловдив, Русе и Хасково. Управлението на поделенията и офисите на банката в Софийска област ще се осъществява от досегашния клон Хемус в столицата.


Териториалното преструктуриране е съпроводено и с точно определяне на равнищата, до които съответните структури могат да кредитират. Занапред регионалните клонове ще отпускат еднократни заеми до 350 млн. лева. Кредити, по-големи от тази сума, ще се разрешават след изричното съгласие на Кредитния съвет в централата на ТБ БИОХИМ. Местните клонове ще могат да разрешават единични заеми до 50 млн.лева.


От регионалните клонове се очаква и разнообразяването на предлаганите услуги.


Новата структура е значително по-модерна от досегашната и ще доведе до подобряване на финансовите резултати на кредитната институция. Тя се явява и първа стъпка към създаването на условия за въвеждане на западен тип мениджмънт - коментираха от ТБ БИОХИМ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във