Банкеръ Daily

В Русе

Кирил Петков: Съдебната реформа е задължителна

Бившите министри от служебния кабинет Асен Василев и Кирил Петков продължават с обиколката си из страната. Днес двамата основатели на ПП "Продължаваме промяната" се срещнаха с жителите на Русе, пред които изложиха своите виждания и идеи за управлението на държавата.

Хората от крайдунавския град не останаха безучастни в дискусиите с двамата кандидат-депутати и разказаха какво не им харесва и какво според тях трябва да се промени в "града на първите неща".

По време на срещите си с гражданите Кирил Петков отбеляза, че съдебната реформа е задължителна и даде пример с канадското си гражданство.

"По моя казус Конституционният съд не се е произнесъл, а прокуратурата вече започна да ме разследва, а сигналите, които предадох до нея, докато бях икономически министър, останаха без развитие. Все едно, че ги дадох в празна пощенска кутия", коментира Петков.

Относно решението на ДПС да включи Делян Пеевски като водач на листата във Велико Търново Кирил Петков бе категоричен, че това се прави с целта той да се сдобие с депутатски имунитет и срещу него да няма нито разследвания, нито обвинения покрай включването му в списъка "Магнитски" и досиетата "Пандора".

"По този начин от ДПС ни улесниха, защото вече сме сигурни, че ние с тях не можем да работим", посочи пред русенци бившият министър на икономиката.

Асен Василев пък изказа мнение, че Законът за държавния служител също трябва да бъде променен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във