Банкеръ Daily

Общество и политика

Кирил Петков ще води листата на "Продължаваме промяната" в Пловдив

Бившият служебен министър на икономиката Кирил Петков ще води листата на коалицията "Продължаваме промяната" в Пловдив. Ексминистърът на финансите Асен Василев ще е водач в Хасково. 

Коалицията "Продължаваме промяната" ще се яви на изборите на 14 ноември с регистрацията на две партии - "Волт" и "Средна европейска класа". В момента Петков и Василев избират водачите на листи във всяка една от областите в страната. 

Петков обяви, че формацията е готова да подпише споразумение за управление с "Демократична България" и "Изправи се, ние идваме". Анонсът му последва отказа на двамата бивши служебни министри за предизборна коалиция с ДБ и ИБГНИ и участие на изборите с общи листи. 

"Повече от ясно е, че следващото управление трябва да е коалиционно, за да успее. Първите, с които ще се коалираме, след като седнем и говорим, са ДБ и ИБГНИ", увери Кирил Петков. 

В Пловдив той отново повтори основните приоритети на съюза "Продължаваме промяната" на фона на атаките срещу концепцията "леви цели с дясна политика". 

Ексминистърът уточни, че става дума на първо място за здравеопазването, след това за образованието. Изреди и "нулева корупция", насърчаване на инвестициите, запазване на данъчната система.

Според последното социологическо проучване - на "Маркет линкс", формацията на Кирил Петков и Асен Василев събира около 11% подкрепа. Според проучването, коалицията черпи своя ресурс от повечето политическите сили, с изключение на ДПС, но и от негласували на последните избори.

Социолозите от "Алфа рисърч" и "Тренд" измериха между 8 и 10 процента подкрепа за "Продължаваме промяната".

Facebook logo
Бъдете с нас и във