Банкеръ Daily

Общество и политика

Кирил Петков: Номинацията на Пеевски е среден пръст за обществото

Лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков обяви, че след изборите "всички врати" към ДПС са затворени. 

"Фактът, че ДПС постави Делян Пеевски за водач на листи е наглост, която е като един среден пръст към цялото общество. Това затвори всички врати за преговори с тях след изборите", заяви Петков.

Според него с издигането на Пеевски движението е отблъснало и много от своите симпатизанти.

"Продължаваме промяната" не предвижда засега и преговори с ГЕРБ. По думите на Петков партията на Бойко Борисов ще бъде призована да подкрепи смяната на главния прокурор и да се изчисти от крадците.

Освен смяната на сегашния главен прокурор Иван Гешев от „Продължаваме промяната“ ще поискат и промяна в правомощията на обвинител №1 – той да се превърне в един администратор на държавното обвинение, а не да е човек, "над, който е само Господ".

Петков подкрепя действията на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, който чрез разследване на строителството на АМ „Хемус“ атакува ГЕРБ седмица преди вота.

„Като данъкоплатец – 5 млн. лв. данъци съм платил през последните години – не искам тези пари да ходят през нечии банки в нечии офшорни компании и сега да нямаме финансиране за апарати за кислород. Браво на Рашков, че спира този теч“, коментира пред bTV лидерът на ПП. 

Относно COVID кризата Петков би осигурил безплатно тестване на антитела и зелен сертификат за хората с високи нива на антителата – първо за два месеца, после за още шест.

Facebook logo
Бъдете с нас и във