Банкеръ Daily

Общество и политика

Кирил Петков и началникът на кабинета му са под карантина

Премиерът Кирил Петков и началникът на политическия му кабинет Лена Бориславова са под карантина. Причината е, че двамата са контактни на председателя на парламента Никола Минчев. Минчев даде положителна проба за COVID-19 след провелия се в понеделник при президента Консултативен съвет за национална сигурност.

Днес Петков трябваше да се срещне с ръководствата на петте национално представителни работодателски организации (Асоциация на Индустриалния капитал в България; Българска стопанска камара; Българска търговско-промишлена палата; Конфедерация на работодателите и индустриалците в България; Съюз за Стопанска Инициатива), както и с ръководството на Българската асоциация на металургичната индустрия. Работодателските организации продължават да настояват за по-високи компенсации заради скъпия ток и ясен план за излизане от кризата. От пресслужбата на Министерския съвет уточниха, че все още не е ясно дали срещата ще отпадне.

Карантината на премиера и на членове на кабинета поставя под въпрос предстоящото посещение на Кирил Петков в Скопие на 18 януари. Не е ясно дали под карантина ще бъдат поставени и президентът Румен Радев, както и председателите на парламентарни групи, участвали в Консултативния съвет за национална сигурност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във